AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞVURU USULÜ DEĞİŞTİ
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yapılması için gerekli olan koşulları içeren Mahkeme İçtüzüğü’nün 47. maddesi yeniden düzenlenerek 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yapılması için gerekli olan koşulları içeren Mahkeme İçtüzüğü’nün 47. maddesi yeniden düzenlenerek 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.
Para ve teminattan başka alacaklar hakkında icra takibi yapılabilmesi için, alacağın ilk önce bir mahkeme ilamı ile hüküm altına alınmış olması gerekmektedir. Başka bir ifadeyle, konusu paradan ve teminattan başka bir şey olan alacaklar için ilamsız icra yoluna başvurulamaz (tek istisna: ilamsız tahliye, md. 269 vd.)
6745 sayılı kanun ile 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 8. ve 30. Madde ile Ek Madde 1, Geçici Madde 6, Geçici Madde 11, Geçici Madde 12 ‘ye kapsamlı değişiklikler getirilmiştir.
Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan ile diplomatik ilişkiler kuran ve bağımsızlıklarını tanıyan ilk ülkelerden biri Türkiye olmuştur.
Küreselleşmenin hızla artmasıyla birlikte farklı dil ve kültürlere sahip devletler, uluslararası ve çok uluslu şirketler çeşitli alanlarda iş birliğinde bulunmakta, bu iş birlikleri neticesinde kimi zaman hukuki uyuşmazlıklar ve dava süreçleri meydana gelmektedir.
4 Ağustos 1950 tarihinden bu yana yürürlükte olan, iş mahkemelerinin kuruluş, görev, yetki ve yargılama usulünü düzenleyen İş Mahkemeleri Kanunu’nu yeniden düzenleyen İş Mahkemeleri Kanun Tasarısı 20.06.2017 günü TBMM Adalet Komisyonu tarafından kabul edildi.
Belediye, 5393 sayılı Belediye Kanun’unda tanımı yapıldığı şekliyle, belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip, hukuki varlığını kanundan alan kamu tüzel kişisidir.
Özel hukukta, bireyler arasındaki eşitliğin bozulmamasını temin edebilmek üzere getirilmiş hükümler olduğu gibi, devletlerarası özel hukuk anlamında da devletlerin kendi vatandaşlarının mağduriyetini önleyebilmek adına aldığı bir takım önlemler bulunmaktadır.
TBMM Genel Kurulu’nda Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine İlişkin Kanun tasarısı kabul edildi.
Kentsel dönüşüm kavramı, çökme ve bozulmaların görüldüğü kentsel alanların, ekonomik, toplumsal, fiziksel ve çevresel koşullarının kapsamlı ve bütünleşik yaklaşımlarla iyileştirilmesine yönelik uygulanan strateji ve eylemlerin bütünü şeklinde tanımlanmaktadır.
Devlet mahkemelerinde görülen davalarla uygulanacak olan usul hükümleri, daha çok milli kanun koyucular tarafından önceden tespit edilmiştir.
3167 sayılı Çek Kanunu’nda karşılıksız çek keşide etmek bir suç olarak düzenlenmiş olup; karşılıksız çek keşide etme suçuna karşılık olarak uzun süre hapis cezası uygulanmıştı.